In één dag jouw nieuwe "Hugo- en Marnixproof" vastgoedstrategie bepalen en netwerken met gelijkgestemden.

Nog niet eerder werd de vastgoedbelegger zo hard geraakt door de politieke plannen in combinatie met een corrigerende markt. Daarom komen we op 12 juni samen.

12 juni 2023
9.30 uur tot 17.30 uur
Veenendaal

Wat komt er op ons vastgoedinvesteerders af?

Opkoopbescherming

Door de opkoopbescherming is er minder beschikbaar aanbod voor verhuur en bij verkoop zijn we ook beperkt aan wie we verkopen.

Overdrachtsbelasting

Met een overdrachtsbelasting naar 10,4% wordt de aankoop van vastgoed zwaar belast.

Middenhuurregulering

Met regulering middenhuur kunnen we straks geen reële huurprijzen meer vragen.

Box 3

Door de hoge belasting in box 3 worden onze vastgoedinvesteringen en beleggingen veel te zwaar belast.

Regulering huurverhoging

Door regulering huurverhoging (koppeling aan CAO lonen) kunnen we niet mee met de inflatie.

Tijdelijke huurcontracten

Door het afschaffen van tijdelijke huurcontracten kunnen we geen exit strategie plannen.

220921-6876
220921-7364
220921-7438

Wat voor effect hebben de politieke plannen op jouw situatie?

Stel zelf jouw eigen programma samen met een optionele workshop

09:30 – 10:15: Ontvangst & netwerken

10:30 – 11:15: Mystery gast
Wij maken deze spreker binnenkort bekend

11:30 – 12:15: Drs. Cor Overduin - Wat is de impact van de nieuwe belastingregels?

12:30 - 13:45: Pauze met een uitgebreide lunch & netwerken
Beperkte plekken beschikbaar: Tijdens deze pauze kun je deelnemen aan 1 van de 4 beschikbare workshops van 12:45 - 13:30 uur. Vol=vol

14:00 - 14:45: Mr. Huib Hielkema - Wat zijn onze rechten als vastgoedbelegger ten aanzien van de verdere regulering van de woningmarkt?

15:00 - 15:45: Mr. Arnoud Vlak - Het huidig woonbeleid, het Ortectrapport en de mogelijkheid om een stichting te starten om gezamenlijk te procederen

16:00 - 17:30: Netwerken

17:30 Einde

De sprekers

Cor Overduin profielfoto

Drs. Cor Overduin

Drs. Cor Overduin is de fiscalist die sinds maart 2014 de belastingheffing in box 3 bij de belastingrechter heeft aangevochten. In december 2021 leidde dat tot het zogenoemde Kerstarrest. De Hoge Raad oordeelde dat box 3 foute belastingheffing is. Na ruim 9 jaar bezig te zijn met box 3 weet hij van de ins en outs van de box 3 heffing.

Na het Kerstarrest moest de wetgever direct met oplossingen komen. Die oplossingen pakken desastreus uit voor vastgoedbeleggers en daarom procedeert hij ook nu weer opnieuw over box 3. Zowel op landelijk niveau (massaal bezwaar procedures) maar ook voor individuele klanten.

Op 12 Juni zal Cor je ook meenemen in zijn visie op de nabije toekomst qua belastingheffing en wat dat kan betekenen voor jouw lange termijn strategie.

Hetportretbureau_LR_27 Hielkema & co_9885

Mr. Huib Hielkema

Mr. Huib Hielkema is vastgoedadvocaat en expert waar de huur(prijs)bescherming conflicteert met de bescherming van het eigendomsrecht.

Huib vertelt ons op 12 juni waarom de plannen van Hugo de Jonge minst genomen op gespannen voet staan met het eigendomsrecht. Dat Hugo de Jonge weet dat hij een flink risico loopt dat zijn plannen door de rechter naar de prullenbak worden verwezen. En dat Hugo de Jonge er kennelijk bewust voor kiest zijn plannen desondanks door te zetten (omdat veel burgers dat zullen toejuichen).

Als de plannen van Hugo de Jonge desondanks door de politieke besluitvorming komen, is juridische actie vereist om de plannen in die prullenbak te krijgen.

Arnoud Vlak profielfoto

Mr. Arnoud Vlak

Mr. Arnoud Vlak is vastgoedbelegger en jurist gespecialiseerd in de vastgoedmarkt. Hij was voorheen werkzaam als interim-manager bij Vastgoed Belang.

Op persoonlijke titel heeft ook Arnoud een uitgebreide reactie geschreven op het ontwerp Wet betaalbare huur, waarin hij minister en parlement adviseert om niet op de ingeslagen weg door te gaan.

Arnoud neemt ons op 12 juni mee in het huidige woningbeleid, het Ortec Finance onderzoek die het gelijk van vastgoedbeleggers bewijst en wat de mogelijkheden zijn om gezamenlijk een stichting op te zetten om te procederen.

Andre Jansen

Over het vorige Vastgoedcongres:

"Ik vond het een hele leuke dag. Hele leuke mensen gesproken.
Inspirerende sprekers die ook allemaal heel erg ter zake kundig waren."

Lia de Bruyn

Over het vorige Vastgoedcongres:

"Een topdag hebben we vandaag gehad. Er zijn diverse sprekers die eigenlijk hele waardevolle informatie gegeven hebben."

Gijs Meuleman

Over het vorige Vastgoedcongres:

"Het is echt een topevenement. Veel van geleerd."

EUR 497,- EUR 347,- per ticket excl. BTW

Ticket Vastgoedcongres 2023 (vroegboekticket)

Vastgoedcongres ticket
 • Toegang tot het Vastgoedcongres 2023
 • Inclusief lekkere hapjes en drankjes
 • Ontvang 2 waardevolle extra's

Er zijn nog 181 vroegboektickets beschikbaar tot 16 april.

De vorige 2 congressen waren snel uitverkocht!

3 waardevolle extra's

Vier workshops om jouw "Hugo- en Marnixproof" vastgoedstrategie te bepalen
(Keuze uit 4 workshops.
Beperkt aantal plekken beschikbaar)
 • Strategieën in het overgangsrecht van box 3 - Izaak Koppejan
 • Verduurzaming vastgoedportefeuille - Michiel Klaassen
 • Investeren in recreatiewoningen/Short-stay - Nikki Koppedraaijer
 • Vastgoedrecht - Ciaran O'Connor
220921-7326
ebook-communitypc
Bij je ticket krijg je een maand lang gratis deelname aan de Vastgoed Community aangeboden ter waarde van € 45,-
 • Maandelijkse live netwerkbijeenkomsten met experts
 • 34 kennissessies om terug te kijken
 • Kortingen op events en samenwerkingspartners
Vastgoed portefeuillescan. Ter waarde van € 349,-
 • Berekening investeren vanuit prive (box3) of zakelijk (BV)
 • Adviesgesprek financieel adviseur vergroten cashflowmogelijkheden
 • Doorgroeimogelijkheden en bescherming van je portefeuille
Portefeuillescan

Sprekers van de workshops

Izaak Koppejan

Drs. Izaak Koppejan RB

Drs. Izaak Koppejan is vastgoedbelegger, fiscaal econoom en ook sinds 2003 belastingadviseur.

Het box 3 overgangsrecht geldt vanaf 2023 tot en met 2026. In veel gevallen krijgt de vastgoedbelegger in box 3 te maken met een forse stijging van de belastingdruk. In sommige gevallen leidt het huidige box 3 overgangsrecht zelfs tot een buitenproportioneel hoge belastingheffing.

Tijdens deze workshop gaat Izaak 7 strategieën met jou delen waarmee je de box 3 belastingheffing in het overgangsrecht fors kunt verminderen. Door de strategieën op te volgen die voor jou passend zijn, kunnen duizenden tot tienduizenden euro’s aan box 3 belastingheffing worden bespaard tijdens de jaren dat het overgangsrecht in box 3 geldt.

Tot slot zal Izaak tijdens de workshop ingaan op de vraag in welke gevallen investeren via een B.V., een stichting of een fonds interessant kan zijn als alternatief voor het beleggen in box 3.

Michel Klaassen

Ing. Michel Klaassen

Ing. Michel Klaassen is vastgoedbelegger en sinds 2003 helpt hij met zijn team vastgoedbeleggers en institutionele beleggers met doelmatige en praktische adviezen op het gebied van rendementsverbetering en projectontwikkeling.

In de aankondiging van de Wet Betaalbare huur (WBh) zijn grote wijzigingen in het puntensysteem huur en de liberalisatiegrens opgenomen.

Deze ontwikkelingen roepen veel vragen op bij vastgoedbeleggers. Moet ik mijn vastgoed verkopen, verduurzamen of niets doen?

Tijdens de workshop deelt ing. Michel Klaassen zijn kennis en kunde op het gebied van rendabel vastgoed investeren in Nederland. Doormiddel van casuïstiek wordt inhoudelijk ingegaan op de wijzigingen van het woningwaarderingsstelsel en de gevolgen hiervan.

Op 12 juni krijg je van Michel meer kennis, inzichten en handvaten om met de komende wet- en regelgeving woningwaarderingsstelsel om te gaan.

Afbeelding1

Nikki Koppedraaijer

Nikki Koppedraaijer is sinds 2008 vastgoedbelegger en gespecialiseerd in het investeren in recreatiewoningen en shortstay.

Vakantiewoningen zijn om meerdere redenen erg interessant.
De puntentelling geldt hier niet bij. De zelfbewoningsplicht kan niet, want je mag niet permanent wonen in vakantiewoningen. Door de hogere marges is een hogere rente acceptabel en de methode met vakantiewoningen werkt wereldwijd, waardoor je het risico beter kan spreiden.

Op 12 juni neemt Nikki ons in de workshop mee hoe je vakantiewoningen koopt in zowel Nederland als in het buitenland. Niet elke woning is geschikt en de vakantiewoning laat je goedkeuren door een bewezen strategie. Op deze manier weet je voor 95% dat je een goede deal hebt. In deze workshop laat Nikki hoe je het hele verhuurproces kan automatiseren en wie jij zeker in je team moet hebben.

Ciaran O’Connor

Mr. Ciaran O’Connor

Ciaran O’Connor is vastgoedbelegger en advocaat en specialiseert zich al meer dan tien jaar uitsluitend in vastgoedrecht. Hij adviseert over alle juridische aspecten rondom vastgoed. Denk aan koopcontracten, huurkwesties, hypotheken, VvE-kwesties, joint ventures et cetera.

Op 12 juni neemt hij de juridische aspecten en kansen met betrekking tot minder regulering van de huurprijzen met ons door rondom het kopen en verhuren van alternatief vastgoed zoals zorg- en logistiek vastgoed en horeca- en kantoorgebouwen.

Onderwerpen zoals de alternatieve financiering, zekerheden die je kunt geven en samenwerkingsverbanden.  In welke fase van een onderhandeling ben je ergens aan gebonden? Hoe kun je afspraken waterdicht formuleren?

 

Dagvoorzitter

Profiel foto Thierry Stokkink

Thierry Stokkink

Thierry Stokkink is vastgoedbelegger en directeur van de Vastgoed Community en Thuiz Hypotheken.

Met zijn team is het zijn missie om de vastgoedbranche te verbinden via Vastgoed Congressen.

Op 12 juni gaat hij er samen met zijn team voor zorgen dat jij een nieuwe "Hugo- en Marnixproof" vastgoedstrategie kunt bepalen en kunt netwerken met gelijkgestemden vastgoedbeleggers.

Het Vastgoedcongres 2023 wordt nóg grootser, meer waardevol én inspirerender dan onze eerdere events. Ben jij er ook bij?

Brown Simple Aesthetic Holiday Photo Collage A4 Document

Aangezien je al op één van onze events bent geweest, weet je als geen ander wat voor gave sfeer je kunt verwachten. De topexperts op het podium, de inspiratie die je krijgt van alle nieuwe inzichten en het netwerken met anderen. Het Vastgoedcongres 2023 wordt nóg waardevoller dan onze voorgaande events. We hebben een selectie gemaakt van de beste sprekers in de vastgoedbranche die vooral strijdbaar zijn.

Iedere spreker deelt nieuwe inzichten, nieuwe ervaringen en nieuwe tips om jouw vastgoedportefeuille Hugoproof te maken.

Ruim voor aanvang van het congres zullen wij je een e-mail sturen met een vragenlijst waarbij we gaan inventariseren welke vragen jij hebt aan elke expert. 

De meest gestelde vragen zal de dagvoorzitter vervolgens aan de expert stellen.

Hierbij alvast een aantal vragen om je een beeld te geven:

1. Hoe teken je succesvol bezwaar en beroep aan tegen een individuele box 3 belastingheffing (gebaseerd op zeer onrealistische fictieve uitgangspunten)?

2. Is het investeren via een stichting, fonds of C.V. een oplossing (en hoe kom je daar vanuit box 3)?

3. Wanneer is investeren via een B.V. interessant en wat zijn daarbij de kansen en aandachtspunten?

4. Wat is de meest actuele en realistische verwachting t.a.v. de toekomst van box 3 en wat betekent dit voor de allocatie van je huidige en toekomstige investeringen?

Ruim voor aanvang van het congres zullen wij je een e-mail sturen met een vragenlijst waarbij we gaan inventariseren welke vragen jij hebt aan elke expert. 

De meest gestelde vragen zal de dagvoorzitter vervolgens aan de expert stellen.

Hierbij alvast een aantal vragen om je een beeld te geven:

1. Wie zijn er al bezig met de voorbereidingen om te procederen en over welke onderwerpen?

2. Waar liggen de kansen voor een succesvolle collectieve procedure tegen de staat?
Middenhuur?
Wet Betaalbare huur?
Wet Goed Verhuurderschap?

Er zijn 100 vroegboek-tickets beschikbaar. 

Je hebt uiterlijk tot en met 16 april om je kaartje met korting te kopen. Wacht echter niet te lang om jouw ticket te bemachtigen. Al onze events waren ruim van te voren uitverkocht. Bestel dus nu je ticket tegen de laagste prijs en wees er zeker van dat jij erbij bent. 

Of je nu een grote vastgoedportefeuille hebt of het plan hebt om je eerste vastgoedpand te kopen, in beide gevallen ben je welkom, ga je veel leren en ontmoet je gelijkgestemden.

Bij ons vorige evenement met 400 vastgoedbeleggers:

17% was beginnende vastgoedbelegger
33% zat tussen de 1 en 3 jaar in het vastgoed
34% tussen 3 en 10 jaar ervaring
12% tussen de 10 en 20 jaar ervaring
4% zat al langer dan 20 jaar in het vastgoed.

 

 

Tijdens de pauzes gaan we gezellig eten met z’n allen en zijn er voldoende hapjes en drankjes beschikbaar. Je kunt kiezen uit een gevarieerd menu. Er is voor iedere dieetwens iets beschikbaar. Kortom, je wordt de hele dag goed verzorgd. All inclusive!

Vanaf 10.00 uur ben je welkom om te netwerken. Vanaf 11.00 uur beginnen we met de sprekers. Tussendoor zijn er volop mogelijkheden om te netwerken.

Het voorlopige programma is van 10.30 uur tot 20.30 uur. Bij het vorige congres werd er nog een spreker toegevoegd in de laatste weken, waardoor het programma anders werd ingedeeld. Houdt er rekening mee dat onderstaand een voorlopig programma is.

Begin en eindtijd kunnen nog wijzigen. Wij adviseren je om de gehele dag vrij te houden.

Zoals je in het programma kunt lezen zijn nog niet alle sprekers en experts zijn definitief, vandaar dat we ook met een forse vroegboekkorting de eerste tickets aanbieden.  

Het Vastgoedcongres zal centraal in Nederland plaatsvinden, namelijk in de Basiliek in Veenendaal.

De basiliek is goed bereikbaar en beschikt over een eigen parkeerterrein. 

Als je voelt dat het nu ‘net even niet uitkomt’, kom dan JUIST!

Je hebt het misschien druk of je hebt al een afspraak staan. Het zou zonde zijn als je deze live experience mist.

Dit is hét Vastgoedcongres van het jaar die ervoor gaat zorgen dat je je vermogen beschermt en vergroot. 
Dit wil je écht niet missen.

Bekijk de ervaringen van het vorige congres:

© 2023 Vastgoed Community

Scroll naar boven