Hét Vastgoed Congres van 2023

11 oktober 2023 | De Basiliek, Veenendaal | 9.00 uur tot 18.00 uur

Leer van de meest succesvolle en ervaren investeerders, Quote-500 ondernemers, hoogleraren, politici, economen, fiscalisten en andere experts hoe je grootse kansen ziet en benut in Nederland maar ook zeker daarbuiten.

Want hoewel Nederland nog altijd interessant is, liggen er in landen als investeren in Spanje, UK, Portugal, Dubai, Nederlandse Caraïben, Mexico en nog veel meer landen echt enorme kansen voor zowel ervaren als startende vastgoedinvesteerders.

Het congres is geschikt voor zowel de beginnende als de zeer ervaren vastgoedondernemer om te netwerken en je kennis te vergroten.

Thema's

 • De grootste investeringskansen in het buitenland en hoe je deze kansen pakt. Tijdens de verdiepingssessies wordt er diep ingezoomd op: Spanje, UK , Portugal, Griekenland, Dubai, Caribbean en Mexico.
 • De meest actuele inzichten in zowel fiscaal als juridische beleidsveranderingen en hoe je binnen die regels als investeerder het beste uit de bus komt (plus: welke mensen je zeker in je netwerk moet hebben om snel stappen te zetten op deze vlakken)…
 • De effectiefste investeringsmogelijkheden in Nederland zoals woningtransformatie, woningvorming, renovatie, shortstay, zorgvastgoed, bedrijfspanden en meer…
 • Toekomstvisies & prognoses van vooraanstaande experts die al tientallen jaren meedraaien en alles hebben meegemaakt (tijdens vorige edities werden er tientallen voorspellingen gedaan door gerenommeerde sprekers als Peter Boelhouwer, Wybren van Haga en Willem Middelkoop,
 • Hoe je als beginnende investeerders nu het slimst je eerste stappen als vastgoedinvesteerder zet met de meest kansrijke en toegankelijke entree-strategieën om van start te gaan in Nederland of direct in het buitenland…
 • Netwerken, netwerken, netwerken… Slechts 1 nieuw contact kan je leven veranderen. Op dit congres heb je de mogelijkheid om met meer dan 1000 mede-investeerders te connecten en zdoende in 1 dag alle relaties te leggen voor jaren van groei als vastgoedinvesteerder…

Verdiepingssessies

Na je bestelling kun je direct jouw verdiepingssessies kiezen.

Dagvoorzitters

Jort Kelder

Jort Kelder

Jort Kelder is journalist en presentator. Hij presenteert elke maandagavond Op1 (voor WNL ) en maakt op zaterdag het populaire NPO Radio 1 programma Dr. Kelder & Co/de Jortcast (voor AVRO-TROS). Sinds deze zomer is hij (meteen de best gelezen) columnist bij het FD. Hij heeft de gave om complexe zaken helder, to the point, op niveau en (goddank) met humor te bespreken, niet gehinderd door al teveel geduld voor wazig uitweiden aan gene zijde. Opmerkelijk mag heten zijn hobby mondiale fiscaliteit. Tot slot is hij samen met zijn boezemvriend Yvo van Regteren Altena afzender van de bijzonder geestige Snobcast, over alles wat volstrekt nutteloos lijkt, maar het leven zoveel aangenamer maakt.

11 Oktober gaat Jort er voor zorgen dat het een onvergetelijke dag gaat worden met veel humor!

Maarten de Gryter nieuwe foto

Maarten de Gruyter

Na het afronden van zijn studie International Business is Maarten vanaf 2001 werkzaam geweest in de vastgoedsector als ontwikkelaar en investeerder. Samen met Harm Boelens is hij in 2007 gestart met Boelens de Gruyter.
Maarten is wekelijks te horen als co-host in het BNR programma ‘Vastgoed Gezocht’ en maakt
samen met Sander Schimmelpenninck de podcast ‘Hou Je Vastgoed’. Ook is hij columnist bij
het tijdschrift Quote en werd hij in 2018 verkozen tot ‘Vastgoedman van het Jaar’.

Naast zijn activiteiten bij Boelens de Gruyter is Maarten oprichter van stichting DON. Het doel
van stichting DON is het ondersteunen van fundamenteel wetenschappelijk
diabetesonderzoek.

De kritische vragen die wij hebben in de woningmarkt, zal hij op 11 Oktober stellen!

De sprekers

Cor van zadelhoff

Drs. Cor van Zadelhoff

De meest grote en bekendste vastgoedondernemer van Nederland, Cor van Zadelhoff is verkozen tot zakenman van het Jaar 2023. De prijs is een ode aan het ondernemerschap van Cor, aan zijn industrie, zijn maatschappelijke betrokkenheid en het gehele oeuvre van deze persoon.

Op zijn 85ste ziet Cor nog genoeg kansen in de vastgoedmarkt, onlangs maakte hij bekend dat hij een nieuw makelaarskantoor gaat starten.

Op 11 Oktober neemt Cor ons mee in de kansen die hij ziet in de woningmarkt, dus laat je vooral inspireren.

Let op: Cor van Zadelhoff heeft de toezegging onder voorbehoud gedaan.

WonYip.jpeg-1600x900

Won Yip

Won Yip is een Nederlands ondernemer, investeerder en televisiepersoonlijkheid. Yip is vooral bekend vanwege zijn rol als panellid in de Nederlandse versie van het televisieprogramma Dragons' Den en zijn onlangs uitgezonden documentaire Koning op de Dam.

Yip heeft verschillende horecazaken in Nederland. Hij investeert in grote vastgoedprojecten in meerdere landen.

Op 11 Oktober neemt Won Yip ons mee in de kansen en bedreigingen die hij ziet voor de komende jaren en hoe hij om ging met vorige crisissen en wijziging van overheidsbeleid.

Roland Kahn

Roland Kahn

Roland Marcel Kahn is een Nederlandse ondernemer en eigenaar van het investeringsbedrijf Coolinvestments.

In 2010 nam hij MS Mode over en in 2012 lingeriemerk Sapph. Kahn is daarmee de baas over een imperium dat anno 2016 ongeveer 600 winkels telt met 6000 medewerkers. Naast zijn winkels handelt Kahn in vastgoed. Zo is hij mede-eigenaar van het pand van De Bijenkorf in Amsterdam.

In het voorjaar van 2001 nam Kahn de modewinkels van Amici over. Vervolgens werd Kahn in 2006 eigenaar van America Today, dat hij overnam van de toenmalige aandeelhouders.

Op 11 Oktober verzorgt Roland Kahn een verdiepingssessie over persoonlijk leiderschap. Doelen stellen en behalen in het vastgoed, ondernemerschap en op persoonlijk vlak. Volgens de Quote is het geschatte vermogen van Roland Kahn in 2022 ongeveer €155 Miljoen.

csm_Peter_Boelhouwer_fffea8a6bd

Prof. dr. Peter Boelhouwer

Peter Boelhouwer is hoogleraar Huisvestingssystemen in Delft.

Sinds bijna 40 jaar bestudeert Peter Boelhouwer de interactie tussen de woningmarkt en het volkshuisvestingsbeleid.

Peter Boelhouwer heeft in het verleden veel onderzoek gedaan naar internationaal woonbeleid, woonvoorkeuren, woonsubsidies en de vraag naar en het aanbod van koopwoningen.

11 Oktober neemt Peter Boelhouwer de verwachtingen in de woningmarkt met ons door.

Wybren van Haga

Ing. Wybren van Haga

Wybren van Haga is een Nederlands politicus en ondernemer. Vanaf 2017 is hij lid van de Tweede Kamer en sinds zijn 22ste actief als vastgoedondernemer met een portefeuille met 150 panden.

Wybren neemt ons op 11 Oktober mee in de nieuwste plannen van de overheid op zowel juridisch als fiscaal gebied in de woningmarkt in een verdiepingssessie met sprekers van de PVDA, BBB, VVD en SP.

willem-middelkoop-circle-300x300-circle (1)

Willem Middelkoop

Willem Middelkoop is een succesvolle ondernemer, investeerder en publicist.

Willem Middelkoop werd in 2008 bekend als vaste medewerker van DWDD, na het juist voorspellen van de kredietcrisis in zijn eerste boek Als de dollar valt.

Hij is de auteur van acht boeken over financiële markten en de economie.

Hij heeft in totaal meer dan 150.000 boeken in acht talen verkocht, waaronder Arabisch en Chinees.

Op 11 Oktober neemt hij ons vooral mee in de kansen hij wereldwijd ziet in een verdiepingssessie Risicospreiding in vermogen als investeringsexpert grondstoffen.

Izaak Koppejan

Drs. Izaak Koppejan RB

Drs. Izaak Koppejan is vastgoedbelegger, fiscaal econoom en ook sinds 2003 belastingadviseur.

Het box 3 overgangsrecht geldt vanaf 2023 tot en met 2026. In veel gevallen krijgt de vastgoedbelegger in box 3 te maken met een forse stijging van de belastingdruk. In sommige gevallen leidt het huidige box 3 overgangsrecht zelfs tot een buitenproportioneel hoge belastingheffing.

Op 11 Oktober gaat Izaak 7 strategieën met jou delen waarmee je de box 3 belastingheffing in het overgangsrecht fors kunt verminderen. Door de strategieën op te volgen die voor jou passend zijn, kunnen duizenden tot tienduizenden euro’s aan box 3 belastingheffing worden bespaard tijdens de jaren dat het overgangsrecht in box 3 geldt.

Tot slot zal Izaak ingaan op de vraag in welke gevallen investeren via een B.V., een stichting of een fonds interessant kan zijn als alternatief voor het beleggen in box 3.

Martijn Lentze

Martijn Lentze

Martijn Lentze is marktleider in het Haagse met kleinschalige- en middelgrote transformatieprojecten. Inmiddels 18 jaar actief en honderden woningen getransformeerd en toegevoegd aan de woningmarkt in Den Haag.

Hij spande een zaak aan tegen de gemeente Den Haag die voor de stad een splitsverbod had opgelegd en won deze zaak.

Op 11 Oktober neemt Martijn met ons de kansen door die hij ziet om te investeren en om de reputatie van de vastgoedbranche te verbeteren.

 

 

Cor Overduin profielfoto

Drs. Cor Overduin

Drs. Cor Overduin is vastgoedbelegger en de fiscalist die sinds maart 2014 de belastingheffing in box 3 bij de belastingrechter heeft aangevochten. In december 2021 leidde dat tot het zogenoemde Kerstarrest. De Hoge Raad oordeelde dat box 3 foute belastingheffing is. Na ruim 9 jaar bezig te zijn met box 3 weet hij van de ins en outs van de box 3 heffing.

Na het Kerstarrest moest de wetgever direct met oplossingen komen. Die oplossingen pakken desastreus uit voor vastgoedbeleggers en daarom procedeert hij ook nu weer opnieuw over box 3. Zowel op landelijk niveau (massaal bezwaar procedures) maar ook voor individuele klanten.

Op 11 Oktober zal Cor je ook meenemen in zijn visie op de nabije toekomst qua belastingheffing en wat dat kan betekenen voor jouw lange termijnstrategie.

3-Edwin-headshots-9 (002)

Edwin Jansen

Edwin (Eddy) is zijn hele leven al ondernemend. In 1998 (op zijn 21e) startte hij Fietsland.com, in 2007 volgde een distributiecenter voor fietsen en vlak erna 2008 een fotostudio (Studio76) waar menig bekende Nederlander is geweest. in 2016 nam hij een uitgeverij van stadgidsen over.

Zijn bedrijfslocaties zijn 100% eigendom en daar starte zijn vastgoed interesse en door de jaren heen is zijn vastgoedportefeuille in NL de UK en nu ook op Curaçao aardig uitgebreid. Ook investeert hij in vastgoed in Duitsland en België en is nu zelfs bezig met een nieuwbouwproject op Curaçao waar hij zelf met zijn gezin woont.

Hij verzorgd de verdieping sessies over de UK en Curaçao op het vastgoed event.

Arnold (002)

Arnold van Hengstum

Arnold van Hengstum is commercieel directeur en mede-eigenaar van Nestr Smart Finance. Nestr financiert verhuurd vastgoed in Nederland en heeft sinds de start een enorme groei doorgemaakt. In de wereld van non-bancaire financiers staat Nestr op eenzame hoogte, want nergens ter wereld is door een geldverstrekker zo snel een portefeuille van 1 miljard opgebouwd. Arnold beschikt over een zeer groot netwerk van beleggers, adviseurs en nationale en internationale financiers, waardoor hij vanuit vele hoeken breed geïnformeerd is en daardoor een goede gefundeerde visie heeft op de Nederlandse financieringsmarkt.

Hij neemt 11 oktober deel in het panel met als onderwerp ‘Verwachtingen, kansen en bedreigingen in de woningmarkt in Nederland’ om zijn visie hierop met jou te delen.

Elsbeth Rispens

Elsbeth Rispens

Elsbet Rispens is een optimist, levensgenieter, investeerder en ondernemer. Haar onwankelbare geloof in de kracht van positiviteit heeft haar ver gebracht in zowel haar persoonlijke als professionele leven.

Elsbeth woont sinds 3 jaar op het tropische Bonaire en investeert in 5 MKB bedrijven, heeft 5 appartementen in Nederland in de verhuur. In Mexico 1 appartement (met 19 andere vrouwen) welke we optoppen en verkopen en investeert in een groot project/Community Harmony Holistic Living. Op Bonaire verhuurt Elsbeth 8 gerenoveerde appartementen en is bezig met een nieuwbouw project op Bonaire.

In de kennissessie over het Caribisch gebied vertelt zij samen met Edwin Jansen over haar eigen ervaringen, wetgeving, groei, potentie, cijfers, fiscale Overwegingen en rendement en tot slot Risico's en Netwerk.

Michel Klaassen

Ing. Michel Klaassen

Ing. Michel Klaassen is actief vastgoedbelegger en projectontwikkelaar, sinds 2003 helpt hij met zijn team vastgoedbeleggers en institutionele beleggers met doelmatige en praktische adviezen op het gebied van rendementsverbetering en projectontwikkeling.

Bij het congres deelt Michel zijn kennis en kunde op het gebied van rendabel vastgoed investeren in Nederland. Doormiddel van casuïstiek wordt inhoudelijk ingegaan op de wijzigingen van het woningwaarderingsstelsel, de gevolgen hiervan en bovenal presenteert hij een adequate manier van handelen hoe hier mee om te gaan.

Daarnaast zal Michel ingaan op de resterende/nieuwe kansen voor het rendabel investeren in Nederlands vastgoed door middel van transformatie, woningvorming en renovatie.

Bij de presentatie van Michel krijg je meer kennis, inzichten en handvaten om met de komende wet- en regelgeving om te gaan en nieuwe invalshoeken om door middel van transformatie en renovatie rendabel te (blijven) investeren in vastgoed.

IMG_0117

Lisette Kortland

Lisette Kortland is vastgoedinvesteerder in Nederland en Spanje.
7 jaar geleden kocht zij haar eerste buitenlandse vastgoed, een appartement op Ibiza en is ze gaan bouwen aan een vastgoedportefeuille in NL en Spanje.

Op 11 Oktober neemt Lisette ons mee in de kansen die zij ziet in Spanje.

Ciaran O’Connor

Mr. Ciaran O’Connor

Ciaran O’Connor is vastgoedbelegger en advocaat en specialiseert zich al meer dan tien jaar uitsluitend in vastgoedrecht. Hij adviseert en procedeert over alle juridische aspecten rondom vastgoed. Denk aan koopcontracten, huurkwesties, hypotheekrechten, VvE-kwesties, joint ventures et cetera.

Op 11 Oktober geeft Ciaran een presentatie over de kansen met betrekking tot alternatief vastgoed. Hij zal vertellen over koop en verhuur van bijvoorbeeld zorg- en logistiek vastgoed en horeca- en kantoorgebouwen. Vastgoed waarbij huurregulering veel minder of helemaal niet van toepassing is.

Daarnaast zal Ciaran spreken over alternatieve financieringsvormen, zekerheden die je kunt geven binnen samenwerkingsverbanden én hoe jij jouw afspraken waterdicht kunt formuleren.

Afbeelding1

Nikki Koppedraaijer

Nikki Koppedraaijer is dé shortstay expert met vastgoed in zowel Nederland als in het buitenland en eigenaar van Bnbverhuurcursus. Samen met zijn partner Priscilla zijn zij in 2008 gestart met de koop van hun 1e vakantiewoning. Inmiddels bezitten zij 25 woningen en gebruiken hun expertise en ervaring om de belegger die wil starten met het kopen en verhuren van vakantiewoningen in Nederland en het buitenland te begeleiden.

1617103874657

Jos Struik

De kennismaking met Kevin Green uit Wales in 2017 heeft ertoe geleid dat Jos is gaan investeren in vastgoed in het Verenigd Koninkrijk. Zijn bedrijf
Commotive heeft onder meer vastgoed in diverse plaatsen in Wales en in Liverpool.

Naast Commotive heeft Jos zijn krachten gebundeld met Edwin Jansen en samen hebben zij GreenWorld opgericht. Met dit bedrijf wordt een deel van de winst geïnvesteerd door delen natuurgebieden aan te kopen, vandaar de naam "Green" World. Want wie de aarde wil redden moet hem kopen of zoals Edwin zegt "Grow your money the green way"

Jos heeft de laatste jaren veel woningen, appartementen en transformatie panden aangekocht waarvan een deel met Edwin Jansen en Thierry Stokkink. Ook is Jos zijn ervaring met investeerders begeleiden de laatste jaren flink toegenomen als ook het netwerk in de UK.

PHOTO-2023-09-18-11-39-26

Mr. Sharro Jethu

Co-founder van R&AA Properties LLC te Dubai,
ondernemer, jurist en lead auditor reist al vanaf 2006 naar Dubai eerst als vakantieoord en vervolgens zakelijk als investeerder en ondernemer. 

Zij heeft expertise en is ervaringsdeskundige in het wonen en zakendoen in Dubai. Zij heeft haar eigen vastgoed bedrijf opgericht in mainland Dubai waarbij compliance, en veilig en profitable investeren centraal staan. Graag deelt zij met u en haar team de geschiedenis en future van real estate Dubai!

Organisator

Thierry Stokkink

Thierry Stokkink

Thierry Stokkink is vastgoedondernemer en directeur van de Vastgoed Community en Thuiz Hypotheken.

Met zijn team is het zijn missie om de vastgoedbranche te verbinden via Vastgoed Congressen.

Op 11 Oktober gaat hij er samen met zijn team voor zorgen dat jij een nieuwe investeringsstrategie kunt bepalen en kunt netwerken met gelijkgestemden vastgoedondernemers.

Voor de beginnende vastgoedondernemer verzorgt Thierry de verdiepingssessie hoe start je in het vastgoed en hoe schaal je op.

Andre Jansen

Over het vorige Vastgoedcongres:

"Ik vond het een hele leuke dag. Hele leuke mensen gesproken.
Inspirerende sprekers die ook allemaal heel erg ter zake kundig waren."

Lia de Bruyn

Over het vorige Vastgoedcongres:

"Een topdag hebben we vandaag gehad. Er zijn diverse sprekers die eigenlijk hele waardevolle informatie gegeven hebben."

Gijs Meuleman

Over het vorige Vastgoedcongres:

"Het is echt een topevenement. Veel van geleerd."

Aanbod & Prijs

Op 11 oktober 2023 van 9.00 uur tot 18.00 uur vindt de 3e editie van het Vastgoed Congres plaats in de Basiliek te Veenendaal. Als je nu je ticket besteld maak je gebruik van het volgende unieke aanbod inclusief extra’s:

 • Toegang tot het Vastgoedcongres 2023 - t.w.v. €1788
  • inclusief uitgebreide lunch, hapjes en drankjes
  • keuze uit 17 extra kennissessies waarvan je er 3 kan kiezen (ivm tijdslots)
  • voldoende netwerkmogelijkheden met 1000+ andere mensen uit de vastgoedbranche

Incl. Bonus: Masterclass Vastgoed Financieren & Cashflow Rekentool

 • Strategiesessie: Panden doorrekenen - t.w.v. €127
 • Speciale aanbieding: ieder ticket is ook een lot voor de Vastgoedcongres winactie t.w.v. € 849

Totale waarde: €2764

Nu slechts: €397 excl. btw

EUR 397,- per ticket excl. BTW

Blue and White Minimalist Modern Concert Music Live Event Concert Ticket
 • Toegang tot het Vastgoedcongres 2023
 • Inclusief uitgebreide lunch, hapjes en drankjes
 • Keuze uit 17 extra kennissessies (Maximaal 3 per persoon)

Inmiddels zijn 85% van de tickets verkocht. De vorige 2 congressen waren snel uitverkocht!

Wat is het rendement op de investering?

Natuurlijk verschilt dit per persoon, maar realiseer je in ieder geval dat:

 • Slechts 1 nieuw contact kan de deur openen naar een volledig nieuwe markt in het buitenland… Wat levert dat je op?
 • Slechts 1 inzicht van de 20+ sprekers kan het verschil maken tussen een slechte investering die uiteindelijk geld kost en een goede investering die een lifetime aan rendement oplevert.
 • Slechts 1 learning van een van de sprekers kan je al behoeden voor een fout die je misschien wel 10.000’en euro’s en maanden de tijd zou hebben gekost…
 • Stel dat je 1 van de sprekers zelf zou benaderen voor een gesprek, dan heb je het over uurtarieven die uiteenlopen van enkele honderden euro’s tot wel duizenden euro’s per uur (áls ze al beschikbaar zijn). En dat terwijl ze hier allemaal samen komen om jou van de meest waardevolle informatie en inzichten te voorzien.

Maar behalve de inzichten is er nog een onderdeel wat voor een mega ROI kan zorgen op lange termijn, namelijk… 

Het Netwerk.

Het gezegde is niet voor niets “your network is your net worth” en 1 goede nieuwe connectie kan voor jou een enorme hoeveelheid nieuwe deuren openen. De praktijkervaring leert alleen dat je veel meer dan 1 nieuwe connectie gaat maken, want er komen meer dan 1000 vastgoedexperts bij elkaar op dit congres.

Programma

Tijdens de pauzes kun je optioneel deelnemen aan een of meerdere beschikbare verdiepingssessies.

Er zijn maximaal 3 verdiepingsessies om bij te wonen. Na de bestelling van je ticket kun je aangeven welke verdiepingssessies jouw voorkeur hebben.
Let op: De meeste verdiepingsessies raken vol.

9:00 – 10:15: Ontvangst & netwerken

10:15 – 10:30: Opening Organisator Thierry Stokkink

10:30 - 10:45: Dagvoorzitter Jort Kelder

10:45 – 11:15: Verwachtingen in de woningmarkt
Met Prof. dr. Peter Boelhouwer

11:45 – 12:45: 1e Verdiepingsessie of netwerken

12:45 – 14:00: Pauze met een uitgebreide all-inclusive lunch & netwerken

14:00 - 15:00: 2e Verdiepingsessie of netwerken

15:30 - 16:30: 3e Verdiepingsessie of netwerken

17.00 - 17.30 Politicidebat

17:30 - 18:00: Inspiratiesessie van Drs. Cor van Zadelhoff

18:00-18:30: Netwerken inclusieve kleine hapjes en drankjes

18:30: Einde

Meest gestelde vragen

In Nederland worden er geen vastgoedcongressen georganiseerd voor de kleine vastgoedondernemer met dit soort kaliber sprekers en de grote hoeveelheid in onderwerpen om de kansen wereldwijd te onderzoeken en te netwerken met ruim 1000 andere vastgoedondernemers. Vandaar dat de vorige 2 edities snel waren uitverkocht.

Dus wat levert het Vastgoedcongres 2023 je opEen volle dag met inspiratie, nieuwe kansen zien en je netwerk vergroten. Je krijgt toegang tot de beste sprekers van ons land op het gebied van vastgoed. Maak een strategisch plan voor de komende jaren om je cashflow en vermogen verder te vergroten.Op 11 Oktober organiseren we naast het standaard programma, 18 unieke verdiepingssessies, zodat jij zelf bepaalt hoe jouw meest waardevolle dag eruit ziet en hoeveel tijd jij wilt investeren om te netwerken.

De vorige 2 vastgoedcongressen waren een ruim een maand van te voren uitverkocht. We hebben veel vastgoedondernemers moeten teleurstellen.

De verdiepingssessies worden in aparte kleine zaaltjes gegeven, waardoor er maar een beperkt aantal plekken zijn per Verdiepingsessie. Als je jouw eigen dag wilt inplannen dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een kaartje te reserveren en jouw voorkeuren door te geven.

Ruim voor aanvang van het congres zullen wij je een e-mail sturen met een vragenlijst waarbij we gaan inventariseren welke vragen jij hebt aan elke expert. 

De meest gestelde vragen zal de dagvoorzitter vervolgens aan de expert stellen.

De volgende onderwerpen worden besproken:

 • Hoe werkt het nu met de belastingen en waar gaan we naartoe
 • (aankomende) fiscale wijzigingen voor projectontwikkelaars
 • (aankomende) fiscale wijzigingen voor vastgoedbeleggers
 • Alternatieve scenario’s – Blijven beleggen in woningen? Portefeuille herstructureren? Uitponden?

Hierbij ook alvast een aantal vragen om je een beeld te geven:

1. Hoe teken je succesvol bezwaar en beroep aan tegen een individuele box 3 belastingheffing (gebaseerd op zeer onrealistische fictieve uitgangspunten)?

2. Is het investeren via een stichting, fonds of C.V. een oplossing (en hoe kom je daar vanuit box 3)?

3. Wanneer is investeren via een B.V. interessant en wat zijn daarbij de kansen en aandachtspunten?

4. Wat is de meest actuele en realistische verwachting t.a.v. de toekomst van box 3 en wat betekent dit voor de allocatie van je huidige en toekomstige investeringen?

Ruim voor aanvang van het congres zullen wij je een e-mail sturen met een vragenlijst waarbij we gaan inventariseren welke vragen jij hebt aan elke expert. 

De meest gestelde vragen zal de dagvoorzitter vervolgens aan de expert stellen.

 • Opkoopverbod – Wat is het, hoe werkt het en impact op huurmarkt
 • Woningwaarderingsstelsel – Overzicht recente wijzigingen en aankomende veranderingen
 • Cijfermatige voorbeelden wijzigingen woningwaarderingsstelsel
 • Optimaliseren naar vrije sector d.m.v. woningverduurzaming --> Ook appartementen < 60m2 nog steeds vrije sector mogelijk
 • Energielabels & Verduurzaming
 • Subsidies voor verduurzaming

Ruim voor aanvang van het congres zullen wij je een e-mail sturen met een vragenlijst waarbij we gaan inventariseren welke vragen jij hebt aan elke expert. 

De meest gestelde vragen zal de dagvoorzitter vervolgens aan de expert stellen.

Wat gaat er veranderen?

De Wet goed verhuurderschap. Deze wet:

 • dwingt tot aanpassing van uw huurcontracten
 • introduceert de in veel gemeentes verplichte verhuurdervergunning
 • maakt gemeentelijke handhaving mogelijk bij overtreding van de wet (boetes, overnemen van het beheer)
 • wordt waarschijnlijk al op 1 juli 2023 ingevoerd

Het Wetsontwerp betaalbare huur. Deze wet:

 • heeft als belangrijkste doel drastische verlaging van de huurprijzen in het middensegment
 • zal het woningwaarderingsstelsel wijzigen
 • wordt volgens minister de Jonge ingevoerd op 1 januari 2024

Het Wetsontwerp afschaffing tijdelijke verhuur. Deze wet:

 • schaft de in 2016 ingevoerde mogelijkheid tot tijdelijk verhuur (maximaal 2 jaar) grotendeels af
 • maar laat ook een aantal vormen van tijdelijke verhuur intact
 • wordt waarschijnlijk ingevoerd op 1 januari 2024, maar geldt niet voor lopende huurcontracten

Hierbij alvast een aantal vragen om je een beeld te geven:

1. Wie zijn er al bezig met de voorbereidingen om te procederen en over welke onderwerpen?

2. Waar liggen de kansen voor een succesvolle collectieve procedure tegen de staat?
Middenhuur?
Wet Betaalbare huur?
Wet Goed Verhuurderschap?

Of je nu een grote vastgoedportefeuille hebt of het plan hebt om je eerste vastgoedpand te kopen, in beide gevallen ben je welkom, ga je veel leren en ontmoet je gelijkgestemden.

Bij ons vorige evenement met 400 vastgoedondernemers was dit de verdeling in ervaring:

9% was beginnende vastgoedbelegger
18% zat tussen de 1 en 3 jaar in het vastgoed
38% tussen 3 en 10 jaar ervaring
26% tussen de 10 en 20 jaar ervaring
9% zat al langer dan 20 jaar in het vastgoed

En was dit de verdeling in beroepen van de gasten:

40% investeerders in residentieel vastgoed
28% vastgoedontwikkelaars
17% makelaars
7% architecten
4% financieel adviseur
2% vastgoedadvocaat
1% fiscalist
1% Verduurzaamheidspecialisten

Tijdens de pauzes gaan we gezellig eten met z’n allen en zijn er voldoende hapjes en drankjes beschikbaar. Je kunt kiezen uit een gevarieerd menu. Er is voor iedere dieetwens iets beschikbaar. Kortom, je wordt de hele dag goed verzorgd. All inclusive!

Vanaf 9.00 uur ben je welkom om te netwerken. Vanaf 10.15 uur beginnen we met de sprekers. Tussendoor zijn er volop mogelijkheden om te netwerken.

Het voorlopige programma is van 9.00 uur tot 18.00 uur. Bij het vorige congres werd er nog een spreker toegevoegd in de laatste weken, waardoor het programma anders werd ingedeeld. Houdt er rekening mee dat het een voorlopig programma betreft.

Begin en eindtijd kunnen nog wijzigen. Wij adviseren je om de gehele dag vrij te houden.

Het Vastgoedcongres zal centraal in Nederland plaatsvinden, namelijk in de Basiliek in Veenendaal.

De basiliek is goed bereikbaar en beschikt over een eigen parkeerterrein. 

Als je voelt dat het nu ‘net even niet uitkomt’, kom dan JUIST!

Je hebt het misschien druk of je hebt al een afspraak staan. Het zou zonde zijn als je deze live experience mist.

Dit is hét Vastgoedcongres van het jaar die ervoor gaat zorgen dat je je vermogen beschermt en vergroot. 
Dit wil je écht niet missen.

Wat komt er op ons vastgoedinvesteerders af in Nederland?

Opkoopbescherming

Door de opkoopbescherming is er minder beschikbaar aanbod voor verhuur en bij verkoop zijn we ook beperkt aan wie we verkopen.

Overdrachtsbelasting

Met een overdrachtsbelasting naar 10,4% wordt de aankoop van vastgoed zwaar belast.

Middenhuurregulering

Met regulering middenhuur kunnen we straks geen reële huurprijzen meer vragen.

Box 3

Door de hoge belasting in box 3 worden onze vastgoedinvesteringen en beleggingen veel te zwaar belast.

Regulering huurverhoging

Door regulering huurverhoging (koppeling aan CAO lonen) kunnen we niet mee met de inflatie.

Tijdelijke huurcontracten

Door het afschaffen van tijdelijke huurcontracten kunnen we geen exit strategie plannen.

Verdiepingsessies om uit te kiezen

fotowerkt_DSF1771
 • 1. Hoe start je in het vastgoed en hoe schaal je op? Thierry Stokkink
 • 2. Investeren in Spanje - Lisette Kortland - Specialist investeren Spanje
 • 3. Investeren in Portugal - Spreker volgt nog
 • 4. Investeren in Dubai - Mr. Sharro Jethu - Specialist investeren in Dubai
 • 5. Persoonlijk leiderschap: Doelen stellen, behalen en het goede leven leiden - Roland Kahn - Quote 500 lid, ondernemer en investeerder
 • 6. Praktische oplossingen Wet Betaalbare Huur en vastgoedkansen in 2024 - Michel Klaassen - Verduurzaamheidsspecialist
fotowerkt_DSF8743
 • 7. Investeren in recreatiewoningen/Short-stay - Nikki Koppedraaijer - Specialist recreatiewoningen
 • 8. Strategieën in het overgangsrecht van box 3 - Izaak Koppejan
 • 9. Risicospreiding in vermogen - Willem Middelkoop - Investeringsexpert grondstoffen
 • 10. Juridische tips & tricks bij de financiering, koop en verhuur van alternatief beleggingsvastgoed, waaronder zorg, distributiecentra, winkels en bedrijfsruimtes - Ciaran O'Connor - Specialist civiel vastgoedrecht
 • 11. Investeren in zorgvastgoed - Spreker volgt nog
 • 12. Impact nieuwe juridische en fiscale regels in de woningmarkt - Mr. Huib Hielkema, Drs. Cor Overduin en Mr. Arnoud Vlak - Fiscaal en juridische experts
220921-6279
 • 13. Hoe kunnen we de markt weer vlottrekken? Woningsplitsing transformeren en optoppen - Martijn Lentze
 • 14. Investeren in de Caraïben - Edwin Jansen en Elsbeth Rispens
 • 15. Investeren in de UK - Jos Struik - Specialist investeren Engeland
 • 16. Financieren van vastgoed: Alle nieuwe vormen, herfinancieren en verwachtingen voor de toekomst - Arnold van Hengstum
 • 17. Artificial Intelligence in vastgoed: De nieuwste ontwikkelingen op een rij - Spreker volgt nog
 • 18. Investeren in Mexico - Elsbeth Rispens

Het Vastgoedcongres 2023 wordt nóg grootser, meer waardevol én inspirerender dan onze eerdere events. Ben jij er ook bij?

Brown Simple Aesthetic Holiday Photo Collage A4 Document

Bekijk de ervaringen van het vorige congres:

Locatie

© 2023 Vastgoed Community

Scroll naar boven