Vastgoed Congres 2023

Beleef een dag vol kennis, inspiratie en netwerk van gelijkgestemde vastgoedondernemers om je voor te bereiden op de meest interessante tijd ooit!

11 oktober 2023
9.30 uur tot 17.30 uur
De Basiliek, Veenendaal

Een dag vol inspirerende investeerders en ondernemers uit de Quote 500 gecombineerd met de beste financieel specialisten en investeerders van ons land, die ons meenemen in de kansen die zij zien in de markt gecombineerd met de bedreigingen.

Vastgoedcongres 2023 Hoge kwaliteit

Kennis die je opdoet tijdens het congres:

 • Nieuwe kansen & bedreigingen in de woningmarkt
 • Impact van de nieuwe belastingregels
 • Verduurzaming van de vastgoedportefeuille
 • De verwachtingen in de woningmarkt

Er zijn 3 lange pauzes om te netwerken met gelijkgestemden.

Wat komt er op ons vastgoedinvesteerders af?

Opkoopbescherming

Door de opkoopbescherming is er minder beschikbaar aanbod voor verhuur en bij verkoop zijn we ook beperkt aan wie we verkopen.

Overdrachtsbelasting

Met een overdrachtsbelasting naar 10,4% wordt de aankoop van vastgoed zwaar belast.

Middenhuurregulering

Met regulering middenhuur kunnen we straks geen reële huurprijzen meer vragen.

Box 3

Door de hoge belasting in box 3 worden onze vastgoedinvesteringen en beleggingen veel te zwaar belast.

Regulering huurverhoging

Door regulering huurverhoging (koppeling aan CAO lonen) kunnen we niet mee met de inflatie.

Tijdelijke huurcontracten

Door het afschaffen van tijdelijke huurcontracten kunnen we geen exit strategie plannen.

220921-6876
220921-7364
220921-7438

Programma

9:30 – 10:30: Ontvangst & netwerken

10:45 – 11:30: Impact nieuwe belastingregels

11:45 – 12:30: Kansen in de verduurzaming van je vastgoedportefeuille

12:45 - 14:30: Pauze met een uitgebreide lunch & netwerken
Tijdens deze pauze kun je optioneel deelnemen aan een van de acht beschikbare verdiepingssessies van 13:15 - 14:00 uur. Vol=vol

14:45 - 15:30: Wat zijn de verwachtingen in de woningmarkt en wat zijn onze rechten als vastgoedbelegger?

15:45 - 17:30: Netwerken
Tijdens deze pauze kun je optioneel deelnemen aan een van de acht beschikbare verdiepingssessies van 16:00 - 16:45 uur. Vol=vol

17:30 - Einde

Er is ongeveer 3,5 uur aan potentiële tijd om je netwerk verder te vergroten.

De sprekers

WonYip.jpeg-1600x900

Won Yip

Won Yip is een Nederlands ondernemer, investeerder en televisiepersoonlijkheid. Yip is vooral bekend vanwege zijn rol als panellid in de Nederlandse versie van het televisieprogramma Dragons' Den en zijn onlangs uitgezonden documentaire koning op de Dam.

Yip heeft verschillende horecazaken in Nederland. Hij investeert in grote vastgoedprojecten in meerdere landen.

Op 11 Oktober neemt Won Yip ons mee in de kansen en bedreigingen die hij ziet voor de komende jaren en hoe hij om ging met vorige crisissen en wijziging van overheidsbeleid.

csm_Peter_Boelhouwer_fffea8a6bd

Prof. dr. Peter Boelhouwer

Peter Boelhouwer is hoogleraar Huisvestingssystemen in Delft.

Sinds bijna 40 jaar bestudeert Peter Boelhouwer de interactie tussen de woningmarkt en het volkshuisvestingsbeleid.

Peter Boelhouwer heeft in het verleden veel onderzoek gedaan naar internationaal woonbeleid, woonvoorkeuren, woonsubsidies en de vraag naar en het aanbod van koopwoningen.

11 Oktober neemt Peter Boelhouwer de verwachtingen in de woningmarkt met ons door.

Tom Berkhout

Prof. dr. Tom Berkhout

Prof. dr. Tom Berkhout is hoogleraar Real Estate aan Nyenrode Business Universiteit.

Daarnaast is Berkhout directeur van Nyenrode's Real Estate Center en academisch verantwoordelijk voor de Master Fiscaal Recht. Zijn belangrijkste onderzoeksdomeinen zijn vastgoed (belastingen, jaarverslaggeving, financiering, taxeren en waarderen, vastgoedeconomie, vastgoedmarkten) en fiscaal recht.

Hij heeft een groot aantal boeken, artikelen, onderzoeksrapporten en columns geschreven over een breed scala aan vastgoedgerelateerde onderwerpen waaronder: fiscaliteit (nationaal en internationaal), vastgoedwaardering, vastgoedfinanciering, financiële verslaglegging, integriteit, vastgoedmarkten, beleggingsanalyse, beleggingsgedrag.

willem-middelkoop-circle-300x300-circle (1)

Willem Middelkoop

Willem Middelkoop is een succesvolle ondernemer, investeerder en publicist.

Willem Middelkoop werd in 2008 bekend als vaste medewerker van DWDD, na het juist voorspellen van de kredietcrisis in zijn eerste boek Als de dollar valt.

Hij is de auteur van acht boeken over financiële markten en de economie.

Hij heeft in totaal meer dan 150.000 boeken in acht talen verkocht, waaronder Arabisch en Chinees.

Op 11 Oktober neemt hij vooral de kansen met ons door die hij wereldwijd ziet.

Izaak Koppejan

Drs. Izaak Koppejan RB

Drs. Izaak Koppejan is vastgoedbelegger, fiscaal econoom en ook sinds 2003 belastingadviseur.

Het box 3 overgangsrecht geldt vanaf 2023 tot en met 2026. In veel gevallen krijgt de vastgoedbelegger in box 3 te maken met een forse stijging van de belastingdruk. In sommige gevallen leidt het huidige box 3 overgangsrecht zelfs tot een buitenproportioneel hoge belastingheffing.

Op 11 Oktober gaat Izaak 7 strategieën met jou delen waarmee je de box 3 belastingheffing in het overgangsrecht fors kunt verminderen. Door de strategieën op te volgen die voor jou passend zijn, kunnen duizenden tot tienduizenden euro’s aan box 3 belastingheffing worden bespaard tijdens de jaren dat het overgangsrecht in box 3 geldt.

Tot slot zal Izaak ingaan op de vraag in welke gevallen investeren via een B.V., een stichting of een fonds interessant kan zijn als alternatief voor het beleggen in box 3.

Martijn Lentze

Martijn Lentze

Martijn Lentze is marktleider in het Haagse met kleinschalige- en middelgrote transformatieprojecten. Inmiddels 18 jaar actief en honderden woningen getransformeerd en toegevoegd aan de woningmarkt in Den Haag.

Hij spande een zaak aan tegen de gemeente Den Haag die voor de stad een splitsverbod had opgelegd en won deze zaak.

Op 11 Oktober neemt Martijn met ons de kansen door die hij ziet om te investeren en om de reputatie van de vastgoedbranche te verbeteren.

Cor Overduin profielfoto

Drs. Cor Overduin

Drs. Cor Overduin is vastgoedbelegger en de fiscalist die sinds maart 2014 de belastingheffing in box 3 bij de belastingrechter heeft aangevochten. In december 2021 leidde dat tot het zogenoemde Kerstarrest. De Hoge Raad oordeelde dat box 3 foute belastingheffing is. Na ruim 9 jaar bezig te zijn met box 3 weet hij van de ins en outs van de box 3 heffing.

Na het Kerstarrest moest de wetgever direct met oplossingen komen. Die oplossingen pakken desastreus uit voor vastgoedbeleggers en daarom procedeert hij ook nu weer opnieuw over box 3. Zowel op landelijk niveau (massaal bezwaar procedures) maar ook voor individuele klanten.

Op 11 Oktober zal Cor je ook meenemen in zijn visie op de nabije toekomst qua belastingheffing en wat dat kan betekenen voor jouw lange termijnstrategie.

Hetportretbureau_LR_27 Hielkema & co_9885

Mr. Huib Hielkema

Mr. Huib Hielkema is vastgoedadvocaat en expert waar de huur(prijs)bescherming conflicteert met de bescherming van het eigendomsrecht.

Huib vertelt ons op 11 Oktober waarom de plannen van Hugo de Jonge minst genomen op gespannen voet staan met het eigendomsrecht. Dat Hugo de Jonge weet dat hij een flink risico loopt dat zijn plannen door de rechter naar de prullenbak worden verwezen. En dat Hugo de Jonge er kennelijk bewust voor kiest zijn plannen desondanks door te zetten (omdat veel burgers dat zullen toejuichen).

Als de plannen van Hugo de Jonge desondanks door de politieke besluitvorming komen, is juridische actie vereist om de plannen in die prullenbak te krijgen.

Arnoud Vlak profielfoto

Mr. Arnoud Vlak

Mr. Arnoud Vlak is vastgoedbelegger en jurist gespecialiseerd in de vastgoedmarkt. Hij was voorheen werkzaam als interim-manager bij Vastgoed Belang.

Op persoonlijke titel heeft ook Arnoud een uitgebreide reactie geschreven op het ontwerp Wet betaalbare huur, waarin hij minister en parlement adviseert om niet op de ingeslagen weg door te gaan.

Arnoud neemt ons op 11 Oktober mee in het huidige woningbeleid, het Ortec Finance onderzoek die het gelijk van vastgoedbeleggers bewijst en wat de mogelijkheden zijn om gezamenlijk een stichting op te zetten om te procederen.

Michel Klaassen

Ing. Michel Klaassen

Ing. Michel Klaassen is actief vastgoedbelegger en projectontwikkelaar, sinds 2003 helpt hij met zijn team vastgoedbeleggers en institutionele beleggers met doelmatige en praktische adviezen op het gebied van rendementsverbetering en projectontwikkeling.

Bij het congres deelt Michel zijn kennis en kunde op het gebied van rendabel vastgoed investeren in Nederland. Doormiddel van casuïstiek wordt inhoudelijk ingegaan op de wijzigingen van het woningwaarderingsstelsel, de gevolgen hiervan en bovenal presenteert hij een adequate manier van handelen hoe hier mee om te gaan.

Daarnaast zal Michel ingaan op de resterende/nieuwe kansen voor het rendabel investeren in Nederlands vastgoed door middel van transformatie, woningvorming en renovatie.

Bij de presentatie van Michel krijg je meer kennis, inzichten en handvaten om met de komende wet- en regelgeving om te gaan en nieuwe invalshoeken om door middel van transformatie en renovatie rendabel te (blijven) investeren in vastgoed.

IMG_0117

Lisette Kortland

Lisette Kortland is vastgoedinvesteerder in Nederland en Spanje.
7 jaar geleden kocht zij haar eerste buitenlandse vastgoed, een appartement op Ibiza en is ze gaan bouwen aan een vastgoedportefeuille in NL en Spanje.

Op 11 Oktober neemt Lisette ons mee in de kansen die zij ziet in Spanje.

Ciaran O’Connor

Mr. Ciaran O’Connor

Ciaran O’Connor is vastgoedbelegger en advocaat en specialiseert zich al meer dan tien jaar uitsluitend in vastgoedrecht. Hij adviseert en procedeert over alle juridische aspecten rondom vastgoed. Denk aan koopcontracten, huurkwesties, hypotheekrechten, VvE-kwesties, joint ventures et cetera.

Op 11 Oktober geeft Ciaran een presentatie over de kansen met betrekking tot alternatief vastgoed. Hij zal vertellen over koop en verhuur van bijvoorbeeld zorg- en logistiek vastgoed en horeca- en kantoorgebouwen. Vastgoed waarbij huurregulering veel minder of helemaal niet van toepassing is.

Daarnaast zal Ciaran spreken over alternatieve financieringsvormen, zekerheden die je kunt geven binnen samenwerkingsverbanden én hoe jij jouw afspraken waterdicht kunt formuleren.

Andre Jansen

Over het vorige Vastgoedcongres:

"Ik vond het een hele leuke dag. Hele leuke mensen gesproken.
Inspirerende sprekers die ook allemaal heel erg ter zake kundig waren."

Lia de Bruyn

Over het vorige Vastgoedcongres:

"Een topdag hebben we vandaag gehad. Er zijn diverse sprekers die eigenlijk hele waardevolle informatie gegeven hebben."

Gijs Meuleman

Over het vorige Vastgoedcongres:

"Het is echt een topevenement. Veel van geleerd."

EUR 397,- EUR 297,- per ticket excl. BTW

Ticket Vastgoedcongres 2023 (vroegboekticket)

Vastgoed Congres ticket
 • Toegang tot het Vastgoedcongres 2023
 • Inclusief uitgebreide lunch, hapjes en drankjes
 • Keuze uit 8 extra kennissessies (beperkt aantal)
 • Vastgoed Portefeuillescan
 • Lidmaatschap Vastgoed Community, 1e maand gratis

De vorige 2 congressen waren snel uitverkocht!

3 waardevolle extra's

Verdiepingsessies om jouw "Hugo- en Marnixproof" vastgoedstrategie te bepalen
(Keuze uit 8 sessies. Beperkt aantal plekken beschikbaar)
 • Strategieën in het overgangsrecht van box 3 - Izaak Koppejan
 • Praktische oplossingen Wet Betaalbare Huur en (nieuwe) vastgoedkansen in 2024 - Michel Klaassen
 • Vastgoedrecht - Ciaran O'Connor
 • Investeren in Spanje - Lisette Kortland
 • Binnenkort volgen de andere 4 sessies
220921-7326
ebook-communitypc
Bij je ticket krijg je een maand lang gratis deelname aan de Vastgoed Community aangeboden ter waarde van € 45,-
 • Maandelijkse live netwerkbijeenkomsten met experts
 • 34 kennissessies om terug te kijken
 • Kortingen op events en samenwerkingspartners
Vastgoed portefeuillescan. Ter waarde van € 349,-
 • Berekening investeren vanuit prive (box3) of zakelijk (BV)
 • Adviesgesprek financieel adviseur vergroten cashflowmogelijkheden
 • Doorgroeimogelijkheden en bescherming van je portefeuille
Portefeuillescan

Dagvoorzitter

Thierry Stokkink

Thierry Stokkink

Thierry Stokkink is vastgoedbelegger en directeur van de Vastgoed Community en Thuiz Hypotheken.

Met zijn team is het zijn missie om de vastgoedbranche te verbinden via Vastgoed Congressen.

Op 11 Oktober gaat hij er samen met zijn team voor zorgen dat jij een nieuwe "Hugo- en Marnixproof" vastgoedstrategie kunt bepalen en kunt netwerken met gelijkgestemden vastgoedbeleggers.

Het Vastgoedcongres 2023 wordt nóg grootser, meer waardevol én inspirerender dan onze eerdere events. Ben jij er ook bij?

Brown Simple Aesthetic Holiday Photo Collage A4 Document

Aangezien je al op één van onze events bent geweest, weet je als geen ander wat voor gave sfeer je kunt verwachten. De topexperts op het podium, de inspiratie die je krijgt van alle nieuwe inzichten en het netwerken met anderen. Het Vastgoedcongres 2023 wordt nóg waardevoller dan onze voorgaande events. We hebben een selectie gemaakt van de beste sprekers in de vastgoedbranche die vooral strijdbaar zijn.

Iedere spreker deelt nieuwe inzichten, nieuwe ervaringen en nieuwe tips om jouw vastgoedportefeuille Hugoproof te maken.

Ruim voor aanvang van het congres zullen wij je een e-mail sturen met een vragenlijst waarbij we gaan inventariseren welke vragen jij hebt aan elke expert. 

De meest gestelde vragen zal de dagvoorzitter vervolgens aan de expert stellen.

Hierbij alvast een aantal vragen om je een beeld te geven:

1. Hoe teken je succesvol bezwaar en beroep aan tegen een individuele box 3 belastingheffing (gebaseerd op zeer onrealistische fictieve uitgangspunten)?

2. Is het investeren via een stichting, fonds of C.V. een oplossing (en hoe kom je daar vanuit box 3)?

3. Wanneer is investeren via een B.V. interessant en wat zijn daarbij de kansen en aandachtspunten?

4. Wat is de meest actuele en realistische verwachting t.a.v. de toekomst van box 3 en wat betekent dit voor de allocatie van je huidige en toekomstige investeringen?

Ruim voor aanvang van het congres zullen wij je een e-mail sturen met een vragenlijst waarbij we gaan inventariseren welke vragen jij hebt aan elke expert. 

De meest gestelde vragen zal de dagvoorzitter vervolgens aan de expert stellen.

Hierbij alvast een aantal vragen om je een beeld te geven:

1. Wie zijn er al bezig met de voorbereidingen om te procederen en over welke onderwerpen?

2. Waar liggen de kansen voor een succesvolle collectieve procedure tegen de staat?
Middenhuur?
Wet Betaalbare huur?
Wet Goed Verhuurderschap?

Er zijn 100 vroegboek-tickets beschikbaar. 

Je hebt uiterlijk tot en met 16 april om je kaartje met korting te kopen. Wacht echter niet te lang om jouw ticket te bemachtigen. Al onze events waren ruim van te voren uitverkocht. Bestel dus nu je ticket tegen de laagste prijs en wees er zeker van dat jij erbij bent. 

Of je nu een grote vastgoedportefeuille hebt of het plan hebt om je eerste vastgoedpand te kopen, in beide gevallen ben je welkom, ga je veel leren en ontmoet je gelijkgestemden.

Bij ons vorige evenement met 400 vastgoedbeleggers:

17% was beginnende vastgoedbelegger
33% zat tussen de 1 en 3 jaar in het vastgoed
34% tussen 3 en 10 jaar ervaring
12% tussen de 10 en 20 jaar ervaring
4% zat al langer dan 20 jaar in het vastgoed.

 

 

Tijdens de pauzes gaan we gezellig eten met z’n allen en zijn er voldoende hapjes en drankjes beschikbaar. Je kunt kiezen uit een gevarieerd menu. Er is voor iedere dieetwens iets beschikbaar. Kortom, je wordt de hele dag goed verzorgd. All inclusive!

Vanaf 9.30 uur ben je welkom om te netwerken. Vanaf 10.30 uur beginnen we met de sprekers. Tussendoor zijn er volop mogelijkheden om te netwerken.

Het voorlopige programma is van 9.30 uur tot 17.30 uur. Bij het vorige congres werd er nog een spreker toegevoegd in de laatste weken, waardoor het programma anders werd ingedeeld. Houdt er rekening mee dat het een voorlopig programma betreft.

Begin en eindtijd kunnen nog wijzigen. Wij adviseren je om de gehele dag vrij te houden.

Zoals je in het programma kunt lezen zijn nog niet alle sprekers en experts definitief, vandaar dat we ook met een forse vroegboekkorting de eerste tickets aanbieden.  

Het Vastgoedcongres zal centraal in Nederland plaatsvinden, namelijk in de Basiliek in Veenendaal.

De basiliek is goed bereikbaar en beschikt over een eigen parkeerterrein. 

Als je voelt dat het nu ‘net even niet uitkomt’, kom dan JUIST!

Je hebt het misschien druk of je hebt al een afspraak staan. Het zou zonde zijn als je deze live experience mist.

Dit is hét Vastgoedcongres van het jaar die ervoor gaat zorgen dat je je vermogen beschermt en vergroot. 
Dit wil je écht niet missen.

Bekijk de ervaringen van het vorige congres:

Locatie

© 2023 Vastgoed Community

Scroll naar boven