12 juni - Vastgoedcongres 2023

WORKSHOPS

Bepaal zelf hoe jouw perfecte vastgoeddag eruit ziet

Je hebt je aangemeld voor een workshop. Op deze pagina kun je jouw voorkeur doorgeven voor 1 van de 4 workshops.
Je kunt kiezen uit de volgende onderwerpen en sprekers.

  • Investeren in recreatiewoningen/Short-stay - Nikki Koppedraaijer
  • Vastgoedrecht - Ciaran O'Connor
  • Nieuwe strategieën in het overgangsrecht van box 3 - Izaak Koppejan
  • Verduurzaming vastgoedportefeuille inclusief puntentelling - Michel Klaassen
Afbeelding1

Nikki Koppedraaijer
Specialist vakantiewoningen/Shortstay
Ervaren vastgoedbelegger

Nikki Koppedraaijer is sinds 2008 vastgoedbelegger in gespecialiseerd in de het investeren in recreatiewoningen en shortstay.

Op 12 juni neemt Nikki ons in de workshop mee hoe je vakantiewoningen koopt en financiert in Nederland en in het buitenland. Hoe je om gaat met de diverse regelgeving, verkoop- en verhuurplatformen, financiering en het beheer.

Afbeelding2

Ciaran O'Connor
Vastgoedadvocaat
Ervaren vastgoedbelegger

Ciaran O’Connor is vastgoedbelegger en advocaat en specialiseert zich al meer dan tien jaar uitsluitend in vastgoedrecht. Hij adviseert over alle juridische aspecten rondom vastgoed. Denk aan koopcontracten, huurkwesties, hypotheken, VvE-kwesties, joint ventures et cetera.

Op 12 juni neemt hij de juridische aspecten en kansen met betrekking tot minder regulering van de huurprijzen met ons door rondom het kopen en verhuren van alternatief vastgoed zoals zorg- en logistiek vastgoed en horeca- en kantoorgebouwen.

Onderwerpen zoals de alternatieve financiering, zekerheden die je kunt geven en samenwerkingsverbanden.  In welke fase van een onderhandeling ben je ergens aan gebonden? Hoe kun je afspraken waterdicht formuleren?

Izaak

Drs. Izaak Koppejan RB
Belastingadviseur
Ervaren vastgoedbelegger

Drs. Izaak Koppejan is vastgoedbelegger, fiscaal econoom en ook sinds 2003 belastingadviseur.

Het box 3 overgangsrecht geldt vanaf 2023 tot en met 2026. In veel gevallen krijgt de vastgoedbelegger in box 3 te maken met een forse stijging van de belastingdruk. In sommige gevallen leidt het huidige box 3 overgangsrecht zelfs tot een buitenproportioneel hoge belastingheffing.

Tijdens deze workshop gaat Izaak 7 strategieën met jou delen waarmee je de box 3 belastingheffing in het overgangsrecht fors kunt verminderen. Door de strategieën op te volgen die voor jou passend zijn, kunnen duizenden tot tienduizenden euro’s aan box 3 belastingheffing worden bespaard tijdens de jaren dat het overgangsrecht in box 3 geldt.

Tot slot zal Izaak tijdens de workshop ingaan op de vraag in welke gevallen investeren via een B.V., een stichting of een fonds interessant kan zijn als alternatief voor het beleggen in box 3.

Michel

Ing. Michel Klaassen
Bouwkundig ingenieur
Ervaren vastgoedbelegger

Ing. Michel Klaassen is vastgoedbelegger en sinds 2003 helpt hij met zijn team vastgoedbeleggers en institutionele beleggers met doelmatige en praktische adviezen op het gebied van rendementsverbetering en projectontwikkeling.

In de aankondiging van de Wet Betaalbare huur (WBh) zijn grote wijzigingen in het puntensysteem huur en de liberalisatiegrens opgenomen.

Deze ontwikkelingen roepen veel vragen op bij vastgoedbeleggers. Moet ik mijn vastgoed verkopen, verduurzamen of niets doen?

Tijdens de workshop deelt ing. Michel Klaassen zijn kennis en kunde op het gebied van rendabel vastgoed investeren in Nederland. Doormiddel van casuïstiek wordt inhoudelijk ingegaan op de wijzigingen van het woningwaarderingsstelsel en de gevolgen hiervan.

Op 12 juni krijg je van Michel meer kennis, inzichten en handvaten om met de komende wet- en regelgeving woningwaarderingsstelsel om te gaan.

Scroll naar boven